7 gener 2013

Dijous que ve se celebrarà al Casino de Vic el Dia del Voluntariat

En el decurs de la jornada es farà un homenatge a Rosita Verdaguer, persona vinculada al barri del Remei i als Habitatges Montseny des de fa més de 50 anys

El proper dijous 10 de gener, a partir de les 18h, a la Sala Modernista del Casino de Vic, se celebrarà la segona edició del Dia del Voluntariat. Aquest acte, que s’organitza en el marc de la Borsa del Voluntariat VA! Vic Acció!, pretén ser un espai de reflexió per debatre entorn el món del voluntariat i un reconeixement a totes les persones voluntàries que realitzen tasques de voluntariat a la ciutat de Vic.

La jornada s’iniciarà amb el lliurament del Premi Vic Acció! a Rosita Verdaguer Tarrés, persona vinculada al barri del Remei i els Habitatges Montseny des de fa més de 50 anys i que ha desenvolupat nombroses tasques de voluntariat fent de dinamitzadora de la biblioteca dels habitatges, col•laborant amb l’escola, així com sent presidenta i membre activa de l’associació de veïns del barri i dels Habitatges Montseny, entre altres aportacions de caràcter voluntari. El premi serà entregat per l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal.

El Dia del Voluntariat també comptarà amb una conferència a càrrec de Manel Pousa conegut com a Pare Manel, activista social, voluntari i president de la fundació que porta el seu nom i que realitza projectes d’acció social i educativa als barris de Verdum i Roquetes de Barcelona. Per últim, aprofitant que l’any 2012 ha estat cabdal per a la millora dels mecanismes de recollida i la distribució alimentària pel Banc d’Aliments/Rebost Solidari de la ciutat, es realitzarà una taula rodona amb diferents persones i agents socials per a debatre i reflexionar sobre aquest projecte que abasteix prop de 3.700 persones a la ciutat de Vic.

Tal com ja es va fer l’any passat, durant aquest acte es recolliran aliments per al Banc d’Aliments/Rebost Solidari de la ciutat i s’anima a les persones que assisteixin a l’acte que voluntàriament aportin algun producte de llarga durada (llet, llegums secs, conserves de peix, oli, …) per fer arribar a aquest projecte