8 febrer 2018

La fase de propostes dels pressupostos participatius del Nen ha arrancat amb bon peu

En plena fase de presentació de propostes es fa una valoració positiva de la quantitat i diversitat de propostes que estan arribant per part de la ciutadania. Les propostes presentades fins ara afecten diferents àmbits: urbanístic, ambiental, educatiu, esportiu, social, cultural, etc. i han arribat via internet, a través del web http://decidim.vic.cat/, o presencialment, a les diferents reunions de propostes que s’han anat convocant.

Els pressupostos participatius són un mecanisme de participació ciutadana que permet a la ciutadania decidir què es fa amb 150.000€ del pressupost municipal. Aquest any els pressupostos participatius afecten la zona del Nen, això vol dir que el veïnat i entitats dels barris del Nen (la Calla, Horta Vermella, Estadi, Santa Anna, Barri Osona i Serra-de-senferm) poden presentar propostes de millora d’aquesta zona.

La fase de presentació de propostes finalitzarà el 28 de febrer (s’accepten propostes online fins el 15 de febrer). Les propostes es treballaran a dues taules de propostes:

  • 19 febrer, 19:00-21:00
  • 28 febrer, 19:00-21:00

LLoc: Centre d’Arts Contemporànies, c/Sant Francesc, 1, Vic

S’anima a totes les persones i entitats que hagin presentat una proposta que vinguin a explicar-la i defensar-la a les taules de propostes. En aquestes sessions s’eliminaran les que no compleixin els criteris, es mapejaran les vàlides i es concretaran.

Seguidament els diferents departaments tècnics de l’Ajuntament validaran i quantificaran les propostes que han de passar a la fase de votacions.

Més informació a http://decidim.vic.cat/