Procés de participació del Pla Local de Joves 2012-2015

 

Està previst que aquest pla es proposi al Ple Municipal del mes de juny d’enguany

Seguint les directrius de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya i amb la intenció de coordinar, planificar i programar les actuacions municipals adreçades a joves, l’Ajuntament de Vic està elaborant el nou Pla Local de Joves per a la legislatura 2012-2015.

 La primera fase de l’elaboració del Pla Local de Joves de Vic (PLJV) és la de diagnosi: conèixer la realitat juvenil, incorporant l’opinió i les propostes dels joves de la ciutat. En aquest sentit, està prevista la realització de dos blocs de grups de discussió: un primer, adreçat als joves associats i al Consell de Joves, que es farà el 28 de gener; i un segon bloc, obert i pel qual només cal inscriure’s mitjançant un correu electrònic adreçat a joves@vic.cat. Aquest últim tindrà lloc el divendres, 3 de febrer, a les 6 de la tarda al Vicjove.

 Finalment i amb la intenció de facilitar al màxim els canals de comunicació entre els joves, hi ha la possibilitat d’emplenar una enquesta en línia disponible al web: www.vicjove.cat, la qual contempla preguntes sobre temes específics, però permet també fer crítiques, propostes i suggeriments. Els joves que ho vulguin la poden emplenar, bé de forma anònima o bé, si estan interessats en seguir el procés del PLJV, deixant les seves dades per ser informats posteriorment.

 Com a culminació del procés participatiu, a mitjan d’abril es farà un fòrum amb la participació de joves, professionals i polítics en el qual es farà la presentació de l?estudi de la realitat juvenil i el retorn de les aportacions rebudes, així com la creació de grups temàtics per definir i redactar propostes pel Pla. Aquest document final hi ha la previsió de presentar-lo al Ple municipal del mes de juny.

 

Per a la redacció del PLJV, l’Ajuntament de Vic compta amb la col·laboració de la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia, entitat amb experiència contrastada en estudis dels àmbits social i juvenil.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.